Ziggy Marlissa (1992)

Ik ben al sinds mijn 14e bezig met fotografie. Mijn vader is fotograaf geweest en het duurde niet lang voordat ik een van zijn camera’s had ingepikt om zelf foto’s te gaan maken. Ik ben gaan oefenen en na een tijdje kreeg ik van vrienden en familie steeds vaker complimentjes dat ze mijn foto’s mooi vonden. Voor mij was dat een goede motivatie om foto’s te blijven maken en beter te worden. Ik heb altijd met Nikon gewerkt (voor de liefhebbers: een F-801s, D40, D300 en D610, in die volgorde) maar afgelopen jaar heb ik mijn droomcamera gekocht, een Hasselblad 500C uit de jaren 60. 

In 2012 heb ik stage gelopen bij de PZC als camerajournalist en zo is ook mijn enthousiasme voor video begonnen. 

Ik maak ongeveer 8 jaar samen muziek met m’n beste maat Marc, die ik ken van de middelbare school. We zijn begonnen met jammen (hij op drums, ik op gitaar) in de muziekschool in Vlissingen. Van het een kwam het ander en 4 jaar geleden hebben we onze band opgericht waar we nog altijd veel mee bezig zijn. Omdat we zo goed op elkaar ingespeeld zijn (zowel als bandleden als vrienden) is het voor ons echt een super toffe uitdaging om samen een bedrijf te runnen. 

Qua muziek is mijn smaak echt ontzettend breed, er is weinig waar ik niet naar kan luisteren. Vind het wel altijd lekker als er een ‘randje’ in de muziek zit en heb wel altijd een voorkeur gehad voor rock. De platenkast bij mijn ouders was en is goed gevuld met van alles en nog wat en dat is nog steeds een leuke manier om ‘nieuwe’ muziek te ontdekken.

Verder zijn gitaren voor mij op dit moment een beetje een uit de hand gelopen hobby, ik heb er nu een stuk of 8 en dat aantal zal waarschijnlijk nog wel oplopen. Ik kan er echt letterlijk geen genoeg van krijgen!