Marc Blom (1991)

Ik begon op mijn 5de met muziek maken. Omdat iedereen bij ons thuis muziek maakt en begonnen is op blokfluit, moest ik dat natuurlijk ook. Ik wist al gelijk dat ik drummer wilde worden dus die blokfluit had ik er wel voor over. Na 2 jaar blokfluit spelen ben ik over gegaan op slagwerk les aan de Zeeuwse Muziekschool. Deze opleiding heb ik afgemaakt en de laatste 4 jaar heb ik daarnaast ook lessen gevolgd voor pop-drummen.

Mijn droom was vanaf jongs af aan conservatorium. Ik wist het helemaal zeker! Na eerst 2 andere opleidingen te hebben gedaan heb ik auditie gedaan bij verschillende conservatoria en ben ik ook aangenomen. Dit was mijn droom! Ik ben echter wel vroegtijdig gestopt omdat dit niet was wat ik ervan verwachte en dus niet wat ik wilde. Ik ben misschien te creatief en wil te graag mijn eigen ding doen...

Daar komt droom 2, mijn eigen studio. Omdat ik veel met bands speel en ook regelmatig in de studio is dat vak mij ontzettend gaan boeien. De mogelijkheden in een studio zijn enorm, soms te veel maar vaak is dit perfect voor het ontwikkelen van je muziek. Het mooie van muziek is dat alles mag en niks moet. Er zijn nauwelijks grenzen, de grenzen die er zijn, zijn vaak je eigen grenzen. Als drummer let je vaak op wat je samen speelt met de ritmesectie, dit is vanaf het begin van mijn drumcarrière anders geweest. Ik lette altijd op het totaalplaatje, de songwriting. Dit is bij mij steeds verder gegaan tot het schrijven van eigen nummers en dus nu ook tot het opnemen van eigen nummers en ook de nummers van andere artiesten. Andere artiesten helpen bij hun nummers door middel van met een frisse blik kijken op de nummers. Als je zelf in de studio zit is het altijd fijn dat er iemand meeluistert die gewoon zijn eigen blik geeft op beslissingen en dergelijke, vaak raak je zelf verzadigd omdat je lang bezig bent met dezelfde muziek. Ik leer nog iedere dag nieuwe dingen in het drummen en vooral ook in het opnemen van muziek. Dit zal waarschijnlijk ook nooit anders zijn. Als je openstaat voor nieuwe dingen zal je altijd blijven leren.

Dit bedrijf heb ik niet alleen, maar samen met mijn allerbeste vriend Ziggy Marlissa. Een briljante fotograaf! Ik leerde hem een jaar of 8 geleden kennen en hij heeft mij ook geboeid voor fotografie en dergelijke. Dit doe ik dus ook erg graag en ik leer van hem ontzettend veel. Dit leek ons een goede combinatie om samen dit bedrijf te starten. Ziggy is niet alleen een fotograaf, maar een geweldige muzikant, maar dit lees je allemaal op de pagina van Ziggy!